Vloerverwarming - CV - montage


Prijzen / bestellen


Home

Verdeler

Buis

Montage

Toebehoren

Regeling

Gereedschap

 

 

 

Draadmat

Klemrail

Noppenplaat

Tackerplaat

Droogbouw

 

 

 

 


Informatie

 

DRAADMAT SYSTEEM:

 

Traditioneel
Het draadmat systeem is het meest traditionele vloerverwarmingssysteem. Het is flexibel en snel gemonteerd: alle buisdiameters, alle hart op hart afstanden, randzones en/of koude zones. De gemakkelijk monteerbare verzinkte draadstaalmatten vormen geen enkele 
montagebelemmering, voor welke ruimte dan ook. Zelfs niet bij rondingen of diagonalen. 

Akoestische of warmte-isolerende plaat 
Door middel van tyraps of snelstroppers, kunt u de verwarmingsbuis aan de draadstaalmatten bevestigen. Als het mogelijk is, is het verstandig om een akoestische of warmte-isolerende laag aan te brengen. Maar als dat vanwege hoogte niet mogelijk is raden wij aan een
aluminium isolatiefolie 

Benodigde opbouwhoogte:
5 cm plus de dikte van de afwerking zoals tegels.
Ondervloer hoeft niet geheel vlak te zijn.

Hoofdverwarming:
10 m² per groep Buisafstand h.o.h. 10 cm. - draadmat 10 x 10 cm

Bijverwarming:
15 m² per groep. Buisafstand h.o.h. 15 cm - draadmat 15x 15 cm

 

 

NOPPENPLAAT SYSTEEM:

Diverse afwerkvloeren

De noppenplaat is toepasbaar onder diverse typen afwerkvloeren. Daardoor is het dé oplossing bij renovatie- en nieuwbouwprojecten. De isolatie aan de onderzijdescheidt de constructievloer van de dekvloer. Hierdoor is de op te warmen massa aanzienlijk minder en het vloerverwarmingssysteem met minder energie veel sneller op temperatuur. 

Snel en eenvoudig.
Het noppenplaatsysteem staat - dankzij de voorgevormde noppenplaten - voor een snelle en eenvoudige montage. U ‘loopt’ de buis tussen de noppen. Dit is zeer arbeidsvriendelijk. De noppen zijn bovendien gevuld met duurzaam isolatiemateriaal. Hierdoor behouden de noppenplaten altijd hun vorm.


Grote oppervlakten
Door de overlappende, voorgevormde noppenfolie kunt u de isolatieplaten snel en gebruiksvriendelijk aanbrengen. Dat scheelt veel werk. Bovendien maakt het dit systeem zeer geschikt voor grote oppervlakten. 

Drie verschillende diktes 
Het noppenplaatsysteem is leverbaar in drie verschillende diktes. Hierdoor is het toepasbaar in bijna iedere situatie. Het is als muurverwarming bij uitstek geschikt voor zeer beperkte opbouwhoogtes en toepassingen. De Noppenplaten (type NOP 11 mm en 30 mm) kunt u ook goed gebruiken voor duurzame bouwtoepassingen, waarbij met lage watertemperaturen wordt gewerkt.


Dempende werking
De akoestisch dempende werking van de Noppenplaat type NOP 30 mm is uitstekend. Dat is belangrijk bij gestapeld gebouwde woningen. Dit type voldoet bovendien ruimschoots aan de NEN1070 norm voor gestapeld gebouwde woningen. Met behulp van een toevoegmiddel  ‘Estrich’ is het mogelijk een opbouwhoogte van 55 mm (exclusief de vloerafwerking) te bewerkstelligen.

Voordelen:

 • snelle en eenvoudige montage
 • makkelijk flexibele aanlegpatronen te maken
 • minimum aan snij verlies
 • Vloerverwarmingsbuis aanleg systeem en isolatie in één
 • geen gereedschap nodig
 • door 1 persoon aan te leggen

 

TACKERPLAAT SYSTEEM:

Zwevende vloer
De isolatie scheidt de constructievloer van de dekvloer, waardoor een zogenaamde zwevende vloer ontstaat. De op te warmen massa wordt hiermee aanzienlijk minder. Het vloerverwarmingssysteem is bovendien (relatief) zeer snel in opwarmen en afkoelen. 

Simpel en snel 
De vlakke tackerplaten zijn in EPS hardschuim uitgevoerd. Ze zijn voorzien van een scheurbestendige folie, bedrukt met een raster. Het is leverbaar in verschillende diktes en het omvat een klapset- of roll-systeem uitvoering. Met behulp van kunststof nagels (tackers) wordt de leiding op het isolatiemateriaal gemonteerd. Diagonaal of semi-rond verleggen is met het tackerplaatsysteem een fluitje van een cent. U snijdt de platen op maat, en de leiding kan met een systeemtacker simpel en snel worden vastgeprikt op de isolatieplaat. 

Zes diktes (2 direct uit voorraad leverbaar)
Het tackerplaatsysteem is leverbaar in zes verschillende diktes. Zoveel keuze is uniek in Nederland. Bijna alle uitvoeringen zijn voorzien van een akoestisch dempende werking, die ruimschoots voldoet aan de geluidsisolatie-eisen voor de gestapelde woningbouw, zoals gesteld in de NEN 1070. Geschikt voor alle vloeroppervlaktes in zowel nieuwbouw als renovatie. Het tackerplaatsysteem is door zijn isolerende werking bij uitstek geschikt voor duurzame bouwtoepassingen. 

Overlappend verleggen 
De tackerplaten zijn aan een kant voorzien van een extra folierand. Dit zorgt ervoor dat u de tackerplaten overlappend kunt verleggen. Het tackerplaatsysteem is dankzij de snelle montage een uitstekend alternatief voor het Draadmat-systeem. 

 

 

DROOGBOUW SYSTEEM:

Wanneer u vloerverwarming wilt installeren in een ruimte met een geringe opbouwhoogte of plaatsen waar de dragende constructie minder sterk is (zoals bijvoorbeeld bij houten ondervloeren) dan biedt een droogbouw-installatie uitkomst.
Het systeem bestaat uit geprofileerde EPS-isolatieplaten waarop stalen of aluminium warmtespreidingsprofielen worden geplaatst.
 

Installatie vloerverwarming door middel van het 25mm droogbouwsysteem. (SLECHTS 25mm HOOG!)

Bij deze manier van vloerverwarming installeren, worden de buizen met behulp van 25mm EPS-isolatieplaten en stalen warmtespreidingsprofielen rechtstreeks op de ondervloer bevestigd.
De EPS platen zijn geprofileerd en worden voorzien van de stalen profielen. In deze profielen wordt een vloerverwarmingsbuis met een diameter van 16mm vastgeklemd.
Aangeraden wordt wel om tussen de ruwe vloer en EPS isolatieplaten een of PE dampfolie of Alu isolatiefolie te plaatsen

De m2 pakketten bestaan uit:

 • 2x EPS isolatieplaat 100x50 cm
 • 4x Geleidingsplaat 100x12 cm

 

 

maatvoering per plaat 500 x 1000 x 25 mm  1000 x 120 mm
verleg afstanden 16 en 25 mm  
Dikte isolatieplaat 25 mm  
isolatiewaarde (Rd-waarde) R=0,71 m2 K/W  
buis maat 16x2 mm 16x2 mm
     

 

Voordelen vloerverwarming droog systeem


Vloerverwarming, op welke manier het ook geplaatst wordt, heeft op zich al enkele interessante voordelen t.o.v. andere verwarmingsmethodes. Maar wat zijn de voordelen van het droge vloerverwarmingsysteem t.o.v. het natte systeem? We geven een overzicht:

 • Snellere warmteafgifte en -verspreiding: De goede warmtegeleiding zorgt voor een snellere warmteafgifte en -verspreiding. Je bent dus verzekerd van een aangenaam warmtecomfort
 • Lagere keteltemperatuur: Door de betere warmtespreiding kan met lagere keteltemperaturen gewerkt worden
 • Geschikt dus voor verwarmen maar ook zeer zeker voor koelen
 • Minder risico op barsten in de vloer: Dat is te danken aan de lagere keteltemperaturen waarmee gewerkt kan worden
 • De verwarmingsbuizen hebben meer ruimte om uit te zetten en te krimpen: Bij het nat systeem ligt dat moeilijker en moet er de nodige aandacht aan besteed worden om problemen te vermijden
 • Kleinere opbouwhoogte: Dat maakt het droge vloerverwarmingsysteem geschikt voor locaties waarbij de beschikbare opbouwhoogte beperkt is
 • Vloerafwerking kan sneller geplaatst worden: Daarbij zijn verschillende vloerafwerkingen mogelijk (natuursteen, keramische tegels, parket of laminaat)
 • Makkelijk te combineren met een warmtepomp of condensatieketel
 • Makkelijker te installeren