Installatiemateriaal

 

Prijzen / bestellen


EXPANSIEVAT
VUL EN AFTAP
ONTLUCHTEN
POMP
OVERIGE
 
Expansievat
Inlaatcombinatie
Ontluchter
Circulatiepomp
Drukverschilreg.
 
aansluitpakket
Overstortventiel
Vuilscheider
Tapwaterpomp
Mano/Thermo
 
Toebehoren
Vulslangset
 
Toebehoren
Keer/Terugslagklep
 
 
Vul/Aftapkraan
   
2/3 wegklep
 

 


 

         
HOME

 

Informatie:  www.flamco.nl

 

Expansievat Flamco Premium

 

 

 

 

Een expansievat moet lang meegaan. Natuurlijk kan de levensduur door onderhoud iets verlengd worden. Maar waarom niet met minder moeite meer presteren? Dat kan, dankzij een nieuw membraan dat de levensduur ruim verdubbelt en nog milieuvriendelijk is ook.

Flexcon Premium is zó toekomstbestendig dat de gebruiker 15 jaar garantie krijgt.

 

Flexcon Premium is goed voor installateur, gebruiker én milieu. De nieuwe generatie expansievaten van 2 tot 80 liter is namelijk veel duurzamer. Zowel qua levensduur als milieuprestaties. Dankzij een uniek, kunststof membraan is minder onderhoud nodig, gaat het expansievat langer mee en bespaart Flamco grondstoffen en energie.

Flexcon Premium
 
Het verschil: een kunststof membraan
 
 
 

Flexcon Premium is de opvolger van Flexcon en Flexcon Top. De nieuwe Premium expansievaten hebben geen rubber membraan, maar een kunststof membraan van thermoplast polyolefin (TPO). Testen tonen aan dat het nieuwe membraan kwalitatief even hoogwaardig is als zijn voorganger. Flamco doet dus geen enkele concessie aan de grote flexibiliteit en lage doorlaatbaarheid die haar membranen garanderen.

Milieuwinst

De milieuprestaties van het nieuwe membraan zijn veel beter en TPO is schoner te verbranden of te recyclen tot gelijkwaardige producten dan rubber. Daarnaast is het kunststof membraan veel lichter doordat er tot 50 procent minder materiaal nodig is. Dat scheelt grondstoffen, energie en brandstof (transport) en levert een grote reductie van CO2-uitstoot op.

 

Ook bespaart Flamco veel energie bij de productie van de nieuwe expansievaten. Behalve het membraan heeft Flamco ook andere aspecten verduurzaamd. Zo is het design van het expansievat iets aangepast en zijn de verpakkingen en gebruikershandleidingen vernieuwd. Met deze integrale, circulaire aanpak zet Flamco een grote stap naar een kleinere ecologische voetafdruk.