Elektrische boilers

 

 

  


Lineo Lineo Connected Accessoires Maatvoering Downloads  

 

Altijd warm water op elk gewenst tijdstip

 

SMARTBOILER LINEO

 

De Smartboiler LINEO behoort tot de nieuwste generatie elektrische boilers van Atlantic. Een standaard elektrische boiler voorziet in de behoefte om overal in de woning direct warm water te leveren. De nieuwe Smartboiler LINEO van Atlantic gaat daarbij een stap verder; deze boiler beschikt namelijk over de nieuwste technologie waarmee de boiler zelflerend wordt. Dit zelflerende vermogen zorgt ervoor dat de LINEO leert op basis van het verbruikspatroon van de gebruiker en het opwarmen daarop aanpast. Hiermee kan de LINEO 10% extra energie besparen in vergelijking met een normale elektrische boiler. En daarnaast blijft het gewenste comfortniveau behouden. Dankzij Smartregeling 10% energiebesparing Een normale elektrische boiler warmt het water op zodra de temperatuur iets onder de ingestelde temperatuur zakt. Dit gebeurt tijdens of na een tapping. Vaak duurt het enige tijd voordat het warme water wordt gebruikt. Gedurende deze periode gaat de warmte verloren en zal de elektrische boiler weer gaan verwarmen.

 

          

 

 

 

De warmte die hierbij verloren gaat wordt ‘het stilstandsverlies’ genoemd. De Smartboiler LINEO leert gedurende één week voor elke dag van de week wanneer er hoeveel warm water nodig is. Het oplaadmoment wordt aangepast op het consumptiepatroon van de gebruiker. Dankzij deze slimme functie hoeft het water in de LINEO niet continu op een bepaalde temperatuur gehouden te worden, maar kan het opwarmen worden uitgesteld. Dit is energiezuiniger, aangezien er minder warmte en energie verloren gaat. Door de lagere watertemperatuur worden stilstandsverliezen namelijk geminimaliseerd. De energiebesparing kan hierdoor oplopen tot 10% ten opzichte van een normale elektrische boiler en beschikt de LINEO over het hoogst haalbare energielabel in zijn klasse. Comfort behoud door boostfunctie Uiteraard is het belangrijk om comfort te garanderen en altijd te kunnen voorzien in onverwachte behoeftes aan warm water. Daarom is de LINEO voorzien van een boostfunctie. Deze bevindt zich op het display aan de voorzijde van het toestel. Met deze functie kan op elk moment extra warm water worden aangevraagd, zo blijft het warmwatercomfort gegarandeerd.

 

SMARTBOILER LINEO Connected

 

 Voordelen: Wi-Fi technologie ten dienste van uw comfort, de LINEO Connected is uitgerust met een smartregeling. Het is een connected boiler dankzij de Atlantic Cozytouch-app. Hiermee bedient u uw LINEO Connected met uw smartphone of tablet en kunt u o.a.: - Uw energieverbruik voor de warmwaterbereiding opvolgen - De afwezigheidsfunctie instellen als u met vakantie gaat - De Boost Plus-functie voor enkele dagen activeren zodat u zeker voldoende warm water heeft als uiemand te logeren krijgt - Bekijken hoelang het nog duurt voor er weer genoeg warm water is voor de volgende douche Bovendien heeft de LINEO connected een praktische en intuïtieve bediening met touchscreen waar u gemakkelijk: - De afwezigheidsfunctie direct via de interface kunt activeren - De boostfunctie kunt activeren, voor een extra douche binnen de 30 minuten (platte modellen) - De gewenste hoeveelheid warm water kunt opvolgen en handmatig instellen - De functie AUTO kunt activeren die de warmwaterproductie automatisch aanpast aan uw behoeften, zodat u tot 15% energie kunt besparen in vergelijking met de handmatige instelling